Naturalweb

Fokhagyma a rák ellen

2010. november 11. 08:30 - Naturalweb

 

 

Egérből származó rákos sejteket 2 csoportra osztottak: az egyiket allicinnel kezelték, a másikat nem kezelték semmivel, végül mindkét csoport sejtjeiből visszajuttattak egerekbe. Azok az egerek, amelyekbe a kezeletlen sejtek jutottak vissza, elpusztultak, viszont azok között, amelyekbe az allicinnel kezelt rákos sejtek kerültek, pusztulás nem fordult elő. Bár fontos, hogy a kutatók emberekre is érvényes adatokat tudjanak szolgáltatni, más állatkísérletekből származó adatok is bíztató eredményekkel szolgálnak. Kimutatták például azt, hogy a Helicobacter Pylori által okozott gasztritisz kialakulásának a valószínűségét csökkenti (ebből potenciálisan gyomorrák alakulhat ki). Heti két-három alkalommal fogyasztott fokhagyma, allicin és a már vitamin és nyomelem tartalmának köszönhetően csökkenti a bélrák valószínűségének a kialakulását. Ezen hasznos összetevői védik a sejteket a rákkeltő vegyületektől, és meg tudják állítani a már kialakult rákos sejtek növekedését. Amerikai adatok a fokhagyma mellrák és prosztata rák megelőző képessége mellett is szólnak.
 
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturalweb.blog.hu/api/trackback/id/tr932441029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása