
Ha különbséget kell tenni „jó” és „rossz” olajok között, akkor a „rossz” olajok és zsírok azok, amelyek telített zsírsavakat tartalmaznak.
Ilyenek pl: hidrogénezett olajok, állati eredetű zsírok
„Jó” olajoknak, zsíroknak az számít, amiben sok a telítetlen zsírsav, és sok benne az Omega3 zsírsav.
Ilyen olajok Pl: lenmagolaj, dióolaj, stb.
A kukorica-, pórsáfrány- és napraforgómag-olajak közömbösek: se nem „jók”, se nem „rosszak”.
Mielőtt azonban rávetnénk magunkat a „jó” olajokra, ne feledjük: néhány teáskanálnyi a „jó” olajokból, zsírokból bőven elég ahhoz, hogy javítsunk egészségünkön, és esetleges betegségünket megszüntethetjük természetes módon.
Olajok megvásárolhatók ….. Katt ide!
Naturalweb