Naturalweb

Csontritkulás okai

2010. december 25. 12:48 - Naturalweb

 

 

A betegek mintegy 5%-nál megjelenő csontritkulás hátterében, egyes gyógyszerek és szervműködési rendellenességek állnak (másodlagos, vagy szekunder osteoporosis).

Az esetek 95%-ában előforduló változás kori illetve aggkori (primer) csontritkulás azonban személyes szokásainkkal és szemléletmódunkkal kapcsolatban lévő, sokszor jól definiálható tényezőkre vezethető vissza (életmód).

A legtöbb ún. civilizációs megbetegedés kialakulásában a mindenkori egészségügynek 10-15%-os, a genetikai adottságoknak, 20-25%, a környezetnek, körülményeknek szintén 20-25%, az életmódnak 40-50%-os szerepe van. A csontritkulás kialakulásának valószínűségét a genetikai háttér, az egyéni életvitel és a környezet befolyásolja jelentős mértékben.

 

Csontritkulás ellen mákolaj... katt ide!

 

www.naturalweb.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturalweb.blog.hu/api/trackback/id/tr352538344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása