Naturalweb

Csontritkulás visszafordítható?

2010. december 25. 12:52 - Naturalweb

 

 

A tudományos kutatások nyomán több olyan felismerés is napvilágot látott, amelyek szerint bizonyos előrehaladott kóros állapotok (pl. érelmeszesedés) nemcsak megelőzhetőek, hanem – kifejlődésük után – vissza is fordíthatóak.

Nemrégiben egy londoni templom restaurálása közben 1729-1852 között eltemetett személyek csontvázait találták meg. A vizsgálatok szerint a kétszáz évvel ezelőtt élt nők csonttömege jelentősen nagyobb volt, mint a mai nőké, mind a változás kora előtti, mind az azt követő időszakban. Minden jel szerint a múltban sokkal kevesebb problémát okozott az osteoporosis mint ma.

Megállapítható, hogy a támasztórendszer ritkulása bizonyos mértékig az öregedési folyamat számlájára írható (0,3-0,6% / év). A régészeti leletek és kutatások azonban azt is bizonyították, hogy a csontritkulás a korábbi időkben alapvetően nem befolyásolta az élettőkét és életminőséget olyan mértékben, mint napjainkban.

Előrehaladott csontritkulásban szenvedő idősebb nők megfigyelésével sikerült igazolni, hogy a mákolaj fogyasztásával - 16 hónap - valamint testmozgással és megfelelő ideig tartó napozással csökkenthető, illetve megállítható a csonttömegvesztés. Egyes esetekben – pl. egy éven át tartó rendszeres testmozgás esetén – a csonttömeg 1-2%-os növelését is sikerült elérni. Az egészségvédő életmód tudatos, rendszeres és szakmai háttér segítségével kivitelezett gyakorlása tehát új távlatokat nyithat a megelőzésben és kezelésben egyaránt.

Mákolaj csontritkulás ellen  több infó..Katt ide!

www.naturalweb.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturalweb.blog.hu/api/trackback/id/tr82538349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása