Naturalweb

Szív- és érrendszeri betegségek ellen

2010. október 19. 19:02 - Naturalweb

 

 

Számos tanulmány igazolta, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkenti a magas vérnyomást, a káros (LDL) koleszterin szintjét a vérben, és csökkenti a vérrög képződést (aminek a szívinfarktus és szívroham kialakulásában jelentős szerepe van). Számos kísérlet támasztja alá, hogy a fokhagyma meggátolja a meszes plakkok kialakulását a szív- és vérerekben (a meszes plakkok miatt az erek idővel elveszítik rugalmasságukat, aminek köszönhetően az ér idővel elveszíti rugalmasságát és már nem tudja betölteni rendeltetésszerű funkcióját). Dr. G. Siegel, a Berlini Orvosi Egyetem professzora kísérleteiben arra mutatott rá, hogy még a por formájában elfogyasztott fokhagyma is képes 40%-al csökkenteni a plakkok kialakulását, és 20%-al képes a már kialakult plakkok feloldására. B6 és C-vitamin, szelénium és mangán tartalma közvetlenül és közvetve segíti a keringési rendszert és elősegíti a nehézfémek (például ólom) kiürülését a szervezetből.
 

Fokhagyma napraforgó étolaj...katt ide!


Naturalweb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://naturalweb.blog.hu/api/trackback/id/tr872384302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása